PRESENTACIÓ (En breu la nostra web en Castellà, Francès i Anglès)

El Parc d’Aventures del Catllaràs és un espai Lúdic-Educatiu on les famílies i les escoles poden gaudir d’un temps pels jocs i alhora descobrir, conèixer i valorar aquesta zona de l’Alt Berguedà, La Vall de Lillet. Actualment La Pobla de Lillet és un poble amb un passat industrial abocat al turisme de muntanya actiu, ja que gaudeix d’uns recursos turístics de qualitat i un entorn privilegiat a poca estona de la capital de Catalunya.
Des de La Vall de Lillet Rural SL, volem contribuir a què el visitant marxi coneixent la nostra historia, costums i tota la natura que ens envolta a la Serra del Catllaràs, que valori aquesta terra, la respecti i la faci seva, i alhora sigui coneixedor d’uns valors universals i pugui gaudir d’aquest entorn d’una manera sostenible i sostinguda.

El Parc d’Aventures del Catllaràs s’ha creat com un parc de Línia de Vida Continua (LVC) Aquest sistema impedeix que el participant pugui caure de l’arbre per distraccions pròpies a l’hora de manipular els mosquetons, fent possible realitzar jocs molt senzills a una alçada prou aventurera. D’aquesta manera, aconseguim que tant pares com escoles puguin gaudir d’un dia inoblidable amb la total tranquil·litat que només aquest sistema de seguretat pot garantir.
Tot el Parc d’Aventures del Catllaràs ha estat verificat per Adell Riesgos y Prevenciones SL* reconeguda empresa Catalana d’enginyeria especialitzada en Parcs en alçada, que certifica anualment que tant els arbres, les línies de vida i tots els seus components (cables, subjecta cables, mosquetons, grillons i cargolaria de les línies de vida) així com el seu muntatge, compleixin la Normativa Europea UNE-EN-15567-1 per a Parcs Acrobàtics en alçada.

Tot el material de seguretat (EPI’s) és de primeres marques i adequat al servei per el qual ha estat adquirit. Es controla l’ ús d’ aquest material i se’n fa un seguiment sabent en tot moment quina és la seva vida útil. El material pels clients és de la mateixa qualitat que la dels monitors i adequat al nivell del Parc.

El Parc d’ Aventures del Catllaràs disposa d’un Circuit Groc per a nens de 3 a 6 anys aproximadament amb un mínim de 100 cm i un màxim de 120 cm, un circuit Verd per a més de 120 cm (en construcció) un Circuit Blau per a més de 135 cm d’alçada, un Circuit Taronja per a de mes de 145 cm i un Circuit Vermell i un Circuit Morat (en construcció) per a persones amb més de 150 cm d’alçada amb ganes de viure una aventura. Pròximament es realitzarà un altre Circuit Blau i un Circuit Negre, pels més agosarats. El total del projecte del Parc d’Aventures del Catllaràs arribarà en un futur als 30.000 m2 i un total de 10 circuits amb diverses activitats per famílies, escoles i empreses.

Tots els monitors que treballen al Parc d’Aventures del Catllaràs estan titulats com a mínim amb el Títol de Monitor de Lleure per a la recepció de grups i activitats arran de terra i amb el Cicle formatiu de grau mitjà, CAFEM (Conducció d’Activitats Físic Esportives en el Medi natural) o Títol de Tècnic d’ Esport en Muntanya Mitjana; Primer nivell d’ Excursionisme o Segon nivell Muntanya Mitjana, per les activitats en alçada. Es prioritza que siguin persones de la Comarca del Berguedà per afavorir la creació de llocs de treball juvenil, especialitzat i amb intenció d’ impedir el despoblament de la Comarca. Volem que el nostre equip gaudeixi d’ un entorn de treball agradable i segur, perquè puguin desenvolupar tot el seu potencial.

Es creen sinergies i activitat comercial amb els establiments de La Pobla de Lillet, els quals es beneficien directament de l’ impacte econòmic que generin els clients del Parc.

Es per tots aquests motius que el Parc d’Aventures del Catllaràs ha estat escollit d’ entre altres projectes per rebre un ajut LEADER per la creació d’empreses Turístiques en l’entorn Rural finançat pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, de la Generalitat de Catalunya. Aquests ajuts són gestionats i tramitats per l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central. .

Des de La Vall de Lillet Rural, SL treballarem i ens esforçarem per portar a terme tots aquests compromisos amb l’únic objectiu de què passeu un dia inoblidable.

* Adell Riesgos y Prevenciones, SL és una empresa certificada segons els criteris d’independència de les entitats d’inspecció segons les exigències de la norma ISO 17020, membre d’AENOR com a expert en Parcs Acrobàtics en Alçada i Instal·lacions lúdiques i esportives, membre del Comitè Europeu de Normalització CEN/TC 136/WG 15 i del Comitè Espanyol de Normalització d’Esports AEN/CTN 147/SC 2, empresa certificadora de Parcs en Alçada conforme normativa europea en vigència.


CIRCUITS


PREUS I DESCOMPTES


CALENDARI I HORARIS


NORMATIVA DEL PARC

Clica aqui per veure la Normativa del Parc.

NORMATIVA PARC D’AVENTURES DEL CATLLARÀS

ACTIVITATS LÚDIC-EDUCATIVES

Copia de BAMBES3

TIR AMB ARC
VOLS POSAR A PROVA LA TEVA PUNTERIA? PASSA UNA BONA ESTONA ENCERTANT LA DIANA. ACTIVITAT PER A GRUPS I ESCOLES.

BOLA ZOORB
FICA’T DINS LA BOLA ZOORB, POSA’T EL CINTURÓ I ARRENCA L’AVENTURA DE RODAR I RODAR COSTA AVALL! ACTIVITAT PER A GRUPS I ESCOLES.

PONTARCS
Copia de BAMBES3

SEGUIMENT DE NIUS D’OCELLS
VIGILA EL NIU D’UN OCELL, ELS SEUS HABITS, SI PON OUS O SI HI HA POLLETS. FES TOT EL SEGUIMENT EN UNA FITXA PER PODER VEURE LA SEVA EVOLUCIÓ. COL·LABOREM AMB EL PROJECTE NIUS. ACTIVITAT PER A GRUPS I ESCOLES.

BOSCOS, HÀBITATS EN HARMONIA
INVENTARIEM UN TROS DE BOSC, UTILITZEM MÈTODES DE PRESA DE DADES I DEDUÏM EN QUIN BOSC ESTEM. AL FINALITZAR, REALITZAREM UN JOC PER ADONAR-NOS-EN QUE ELS ARBRES NO SON TANT DIFERENTS A NOSALTRES. ACTIVITAT PER A GRUPS I ESCOLES.

RAQUETES
Copia de CERVOL2

SEGWAY
FES UN PASSEIG EN SEGWAY I POSA A PROVA EL TEU EQUILIBRI, VEURÀS QUE SEGUR I DIVERTIT QUE ÉS . ACTIVITAT PER A GRUPS I ESCOLES.

QUADS INFANTILS
SI VOLS EXPERIMENTAR LA SENSACIÓ DE CONDUIR UN QUAD I T’AGRADA L’AVENTURA, NO DUBTIS EN VENIR A PROVAR-LO! ACTIVITAT PER A GRUPS I ESCOLES.

RAQUETES
Copia de CERVOL2

LA TORRE IMPOSSIBLE
A VEURE QUANTES CAIXES POTS POSAR UNA DAMUNT DE L’ALTRE FINS QUE ARRIBIS AL CEL!! GUANYA EL QUE MES AMUNT ARRIBA!! ACTIVITAT PER A GRUPS I ESCOLES.

ORIENTACIÓ
APREN D’UNA FORMA MOLT FÀCIL EL FUNCIONAMENT DE LES BRÚIXOLES I MAPES, AIXÍ COM TREBALLAR L’ORIENTACIÓ I PLASMAR LA REALITAT EN UN MAPA. ACTIVITAT PER A GRUPS I ESCOLES.

PONTARCS
Copia de CERVOL2

LA VIDA AL RIU LLOBREGAT
MITJANÇANT CLAUS DICOTÒMIQUES CLASSIFICAREM ELS MACRO-INVERTEBRATS QUE HABITEN LA CAPÇALERA DEL RIU LLOBREGAT. LES DIFERENTS ESPÈCIES TROBADES ENS INFORMARAN EN QUIN ESTAT AMBIENTAL ES TROBA EL RIU AL SEU PAS PER LA POBLA DE LILLET. ACTIVITAT PER A GRUPS I ESCOLES.

ASTRONOMIA
T’AGRADARIA VEURE ELS ANELLS DE SATURN O LA LLUNA DE MOLT A PROP? VOLS SABER COM ES LA NOSTRA GALAXIA? O QUINES SON LES CONSTEL·LACIONS MES FAMOSES AMB UN TELESCOPI? ACTIVITAT PER A GRUPS I ESCOLES QUE PERNOCTIN A LA ZONA.

PONTARCS
Copia de CERVOL2

TREN DEL CIMENT
PUJA AL TREN DEL CIMENT I REVIU EL PASSAT INDUSTRIAL DE LA POBLA DE LILLET FENT UN RECORREGUT QUE SERPENTEJA PEL COSTAT DEL RIU LLOBREGAT FINS ARRIBAR AL MUSEU DEL CIMENT, AL CLOT DEL MORO (CASTELLAR DE N’HUG) .

JARDINS ARTIGAS
PASSEJA PELS JARDINS QUE VA DISSENYAR ANTONI GAUDÍ EN LA SEVA ESTADA A LA POBLA DE LILLET. GAUDEIX DE LA SEVA OBRA ON NATURA I ARQUITECTURA ES FUSIONEN EN PERFECTE HARMONIA.

PONTARCS